Oie!!!
Tudo bem com vcs?
Saudades de postar fotos no blog... como eu disse, estarei fora por tempo indeterminado, até que a minha vida volte ao normal... correria de final de ano na escolinha que eu trabalho, montar painéis, fazer os preparativos para a formatura de alguns aluninhos... enfim...
E a maior correria de todas...
Vou me casar neste sábado (05 de dezembro)!
Estou com saudades de dobrar e das mensagens... nem tenho visitado os blogs do pessoal... >_<
Mas um dia voltarei!!! ^^
Bjaummm...
In cadrul festivalului Zilele Culturii Nippone, Cercul Prietenii Japoniei a organizat un atelier de origami. Minodora (organizatoarea), Alina si cu mine am aratat cum se fac cateva modele din hartie. Alina a invatat lumea cum sa faca trandafiri si module de golden venture, iar eu am aratat curlerul. A fost o seara foarte placuta si toata lumea a fost incantata....
Caruselul este un model drag mie, si m-am gandit sa revin cu diagrama lui si cu detalii despre modul de imbinare al modulelor.
Ingrediente:
24 patrate de hartie cu latura de 12 cm - pentru cele 2 parti ale caruselului
6 patrate de hartie cu latura de 8 cm - pentru caluti
1 dreptunghi de hartie lat de 6 cm si lung de 25 cm
1 bat de frigaruie lung de 25 cm
6 fire de ata (nu foarte subtiri) lungi de vreo 40 cm
6 sau 12 margelute mici
Lucuri necesare:
foarfeca, lipici, ac de cusut, optional clame de par pentru sustinerea modulelor pana se intareste lipiciul
Mod de preparare:
Calutii:
Pentru fiecare calut se va folosi un patrat de hartie de 8 cm. Se incepe cu forma de baza Square. Modelul este simetric (se repeta cate un pas pe ambele parti).
Modul carusel:
Caruselul propriu-zis este format din 24 de module, asamblate in 2 grupuri de cate 12 module.
Pentru module, se vor folosi patratele de hartie de 12 cm. Acestia sunt pasii care trebuie urmati pentru obtinerea unui modul:
Stalpul de sustinere:
Batul de frigaruie se va infasura in dreptunghiul de hartie. Ca sa nu se desfaca se va adauga lipici pe marginea hartiei inainte sa se ruleze de tot.
Cand toate piesele sunt gata, acestea se vor imbina pentru obtinerea modelului final, dupa cum urmeaza:
Vom incepe cu imbinarea celor 12 module de la baza caruselului:
Dupa ce au fost lipite 8 module, se va atasa prin lipire batul de module.
Dupa ce batul a fost fixat, se continua lipirea celor 4 module ramase, pentru a inchide cercul ce formeaza baza.
Pentru primele 8 module din cercul superior, se urmeaza aceiasi pasi.
Atunci cand se fixeaza batul de cercul superior trebuie avut grija ca modulele de jos si cele de sus sa fie pe aceeasi linie, astfel incat cele 2 cercuri sa nu para deplasate.
Cu atasarea ultimului modul, caruselul este gata.
Urmeaza atasarea calutilor:
Folosind un ac, se trece o ata prin calut, si apoi se face un nod si se pune 2 margelute pentru a impiedica modelul sa alunece: una mai mare pentru sustinerea calutului si una mai mica pentru a nu fi nevoie sa se faca un nod foarte gros.
Calutul se leaga de partea de sus a caruselului si apoi de partea de jos, avand grija ca ata sa fie bine intinsa.
Urmatorul calut se leaga la distanta de 2 module
Finalul:
A member of the Romanian Origami Forum showed us this multi-layered Venus modules and I couldn't stop myself from trying it.
After I made it, I wondered what could I do with it or where should I put it. Then the idea of folding a box for it came to me.
When the box was ready, I thought I should decorate it.
And after all these, here's the result. :)
Oie!!
Vim postar o selinho que recebi da Dione.
Brigadinha! ^^
E dizer que vou ve ausentar um pouco do blog... sei que já tenho estado ausente, mas daqui para frente acho que vai ficar mais corrido e não tenho conseguido fazer muitas coisas... >_<
Mas estarei passando de vez enquando para ver comentários e e_mails...
Bjaum com saudadessss...
Zilele Culturii Nippone la Cluj-Napoca (II)
Revin cu poze de la expozitia de arta si cultura japoneza de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca din cadrul festivalului "Zilele Culturii Nippone", organizat în colaborare cu Cercul "Prietenii Japoniei" si cu scoala "David Prodan".
Minodora Buta - secretara Cercului "Prietenii Japoniei" vorbind la deshiderea expozitiei:
Corul de copii ai scolii "David Prodan", interpretand cantece japoneze:
Diana si Alina - prezentand lucrarile de origami din cadrul expozitiei. Modelele expuse au fost cu predilectie din categoriile golden venture, kusudama si oribana:
Origami:
Paper Craft:
Etegami- felicitari pictate:
Kimono:
Obi (Brauri):
Sarubobo (pui de maimuta) - talisman reprezentand o silueta umana fara trasaturi faciale. Traditional, aceste figurine erau facute de bunice pentru nepotii lor pe post de jucarii, si pentru fetele lor ca amulete norocoase pentru casatorie.
Aceste figurine fac parte din categoria chirimen - papusele confectionate din resturi de material ramase de la kimonouri. Nimic nu se pierde, totul se refoloseste (mai ales hartia):
Papusele din lemn:
Evantaie:
Daruma - papusi care te ajuta sa iti indeplinesti o dorinta. Cand cumperi sau fabrici aceasta papusa, ochii ei nu au pupile desenate. Pupila dreapta se deseneaza dupa ce ti-ai pus dorinta, si cea stanga dupa ce ti s-a indeplinit. Pana cand ti se indeplineste dorinta, papusa trebuie sa stea intr-un loc inalt din casa:
Origami Best Seller
Popular
-
In one of my previous posts about origami sonobe balls I posted a picture of how I had used some of the balls that I had folded as Christmas...
-
One of the things that I'd like to do with this blog is feature the work of the many different artists that I enjoy. I'd like to pu...
-
Pentru Kusudama Spring (autor: Akemi Ueda) aveti nevoie de 30 de patrate din hartie (recomand dimensiunea de 7 cm) si de lipici. Modulele se...
-
If you want to impress your friends with a simple cube that becomes a rose in front of your eyes...... Here you have it! It is challenging a...