12.15

Kusudama Roses

Diposting oleh Agus Sudrajat |

Un model inspirat de pe site-ul rusesc de unde am luat tutorialele pentru brad si omul de zapada.
Kusudama este compusa din aproximativ 30 de trandafiri modulari (8 sau 3 module fiecare), facuti din patrate de hartie de dimensiune 7cm x 7cm, cusuti intre ei astfel incat modelul sa capete forma sferica.
Aici se gaseste diagrama de la trandafir: http://stranamasterov.ru/node/18153


06.49

Tutorial - Om de Zapada Golden Venture

Diposting oleh Agus Sudrajat |


Preiau alt tutorial pe care l-am tradus de pe blogul rusesc: http://stranamasterov.ru/technics/modules-snowman , tutorial ce explica cum se face un Om de Zapada Golden Venture.
Diagrama de la modulul de Golden Venture se gaseste aici: http://cridiana-origami.blogspot.com/2009/12/golden-venture.html

1. Omul de zapada se compune din 946 module albe si 176 module colorate (154 vernil si 22 galben deschis). Pentru decorarea lui, eu am folosit 2 stelute (lucky star) in loc de nasturi, un modul de Venus (de 4 cm) pentru nas, dreptunghiuri de hartie de 1.5 cm x 9 cm pentru maini, gura si sprancene, 3 fasii de hartie lungi de 60 cm si inguste de 1 cm pentru fular si 2 ochi cumparati de la Hobby Art.

2. Primele randuri vor contine cate 34 de module fiecare. Asa se asambleaza modulele:

3. Se insereaza colturile in buzunare:

4. Se adauga 4 module pe randul 1 si 4 module pe randul 2:

5. Se incepe si randul 3, pentru o mai mare stabilitate.

6. Se continua cu cele 3 randuri.

7. Se adauga module pana la 34 pe rand:

8. Se inchide intr-un cerc.

9. Se intoarce figura pe partea cealalta.

Pe randul 4 se adauga 4 module in plus (se aleg 4 "colturi" cat mai echidistante) si in acele colturi se introduc 2 module adiacente in loc de 1 cum ar fi normal. Si pe randul 5 se mai adauga 2.

10. Se continua cu 40 de module pe rand.

11. Bulgarele de jos este format din 16 randuri (incluzand primul rand).Pe parcursul asamblarii este posibil ca modelul sa nu fie sferic. Dar figura este destul de elastica, si se poate modela dupa aceea.
La ultimele randuri trebuie scazute 4 module (cate 2 pe rand sau toate de pe acelasi rand). Eu am scazut cate 2 pe rand, incepand de la randul 13, dupa cum urmeaza: randul 13 - 38 module, randul 14 - 38 module, randul 15 - 36 module, randul 16 - 36 module.

12. Urmeaza capul. Primul rand de module se asambleaza cu unghiul drept spre exterior (invers ca la celelalte randuri).

13.Incepand de la randul 2 modulele se asambleaza ca de obicei.

14. Se continua cu randuri de cate 36 de module.

15. Bulgarele de sus este format din 9 randuri (incluzand primul rand). Se modeleaza pentru a capata o forma cat mai rotunda. Baza de la Omul de Zapada este gata.

16. Pentru palarie se fac randuri din 22 de module. Se asambleaza primele 3 randuri (piese vernil) ca cele de la primul bulgare al Omului de Zapada. Se adauga randul 4 tot din piese vernil, randul 5 din piese galbe deschis, si apoi randurile 6 si 7 din piese vernil. La randul 8 (ultimul, format tot din piese vernil), piesele se vor asambla cu unghiul drept spre exterior (invers ca la celelalte randuri).





17. Se adauga detaliile. Eu am adaugat intai fularul (legat la gat), apoi nasturii si nasul (cusute). Apoi mainile(infipte in bulgarele de jos) si detaliile fetei (lipite).

18. Acesta este rezultatul:

06.20

Curs de origami

Diposting oleh Agus Sudrajat |

Impreuna cu Minodora de la Cercul Prietenii Japoniei, am fost la facultatea de litere si le-am aratat studentilor de anul 1 de la Japoneza cum sa faca cocori si coronite din module de Electra.
Cateva poze:
Cocori care dau din coada....

Aratand cum se face un modul de Electra:




Coronite din module de Electra:

14.47

Feliz Natal e Próspero Ano Novo!

Diposting oleh Agus Sudrajat |

Oie!!
Vim agradecer a todas as mensagens de carinho e felicitações que recebi... minha vida de casada ainda continua a mesma... enquanto a casinha não fica pronta...
Já vou aproveitar e desejar a todos um Feliz Natal e um Ano Novo cheio de alegrias e muitas dobras!! ^^

árvore caixa aprendida no último
encontro do OriSampa
20 árvores feitas para presentear os colegas
de trabalho da minha cunhada em 1 noite...

Sei que não parece, mas essa árvore é
beeemmm maior que as de cima... ^^
Estrelinhas aprendidas no último encontro do OriSampa
Fotinho de todos segurando os presentes de amigo secreto....
** Hideo san, fiz um montão de árvores,
só porque eu disse que só faria uma!! huahuahuhaua...

Infelizmente não foram passados os diagramas nem da estrela, nem da árvore... >_<
Se alguém tiver para compartilhar, ficarei grata! ^^


God bless you all!! ^^

Bjaummm...

01.20

Gaudeamus Book Market

Diposting oleh Agus Sudrajat |

On 29th of November I was invited at Adevarul Holding stall, during the Gaudeamus Book Market to expose my models.
There was music, joy, presents and a lot of people:







I had the chance to talk to people about origami and to teach a few kids how to fold:







These are the models I exposed ( with the specification that the white and purple model belongs to Cridiana :D )





And I also have to mention my friend Alexandra, who folded the water lilies and also showed a little girl how to fold them:




And last but not least, my friend Adelina came with me and helped me out with everything.
These she is, in one of the few photos I managed to take of her:

10.33

Tutorial - Brad Golden Venture

Diposting oleh Agus Sudrajat |


Preiau aici tutorialul pe care l-am tradus de pe blogul rusesc: http://stranamasterov.ru/technics/module_fir , tutorial ce explica cum se face un brad de Craciun Golden Venture.
Diagrama de la modulul de Golden Venture se gaseste aici: http://cridiana-origami.blogspot.com/2009/12/golden-venture.html

Bradutul se compune din mai multe ramuri care se imbina cate 5 pentru a forma cate un nivel. Sunt 9 nivele (5 mari, 4 mici) + varful.

1. La un brad intra 637 de module. Pentru un efect mai mare, este recomandat sa se foloseasca hartie de 2 culori diferite, si anume: 391 de module verde inchis si 246 de module verde deschis.

2. Se incepe cu ramurile de la baza bradului. Se iau 2 module (latura cea mai lunga trebuie sa fie in sus), si se insereaza un colt de la fiecare modul in cel mai apropiat buzunar al unui al 3-lea modul.

3. Acesta este rezultatul: pe primul rand sunt 2 module, pe randul numarul 2 este un modul.

4. Urmeaza randul numarul 3: se insereaza colturile modulului de pe randul 2 in cate un buzunar de la 2 module noi. Colturile se insereaza in buzunarele cele mai apropiate.

5. Se continua constructia ramurei, randurile impare continand 2 module, iar cele pare continand un modul.
Se fac 12 randuri folosind module verde inchis si inca 2 randuri folosind module verde deschis. Cand toate piesele au fost imbinate, se insista pe imbinarea pieselor, pana cand acestea nu aluneca din imbinare.

6. O ramura mare este alcatuita dintr-o ramura centrala si 2 ramurele laterale. Cele 2 ramurici laterale sunt alcatuite din 5 randuri, 3 verde inchis, 2 verde deschis, de data aceasta randurile impare avand un modul, iar randurile pare avand cate 2 module.

7. Aceste 2 ramurici laterale se prind de ramura mare, prin inserarea modului de la baza ramuricii in “acul” de pe randul 4 al ramurei mari.

8. Se fac 5 astfel de ramuri, fiecare fiind compusa din 35 de module. Pentru imbinarea lor, se ia un modul si se insereaza in buzunarele cele mai apropiate, cate un colt in cate un buzunar al unei ramuri mari.

9. Se repeta acest lucru pentru toate cele 5 ramuri, ultimul modul unind ramura nr 5 cu ramura nr 1. Se formeaza un cerc ce alcatuieste primul nivel al bradului.

10. Se face un nivel intermediar (nr 2), care va fi inserat intre 2 nivele mari ale bradului. Acest nivel este alcatuit din 7 module de verde deschis pe rand, si are 2 randuri. Acesta este modul de imbinare:

11. Se inchide cercul. Va fi nevoie de 4 astfel de nivele.

12. Pentru urmatorul nivel, ramurile sunt mai mici – 12 randuri (10 verde inchis, 2 verde deschis) ramura centrala, 3 randuri ramurile secundare (verde deschis).


13. Din 5 ramuri de felul acesta, asamblate in forma de cerc, se formeaza nivelul 3. Pentru nivelul 5 se fac 5 ramuri de cate 10 randuri pe ramura centrala si cate 3 pentru ramurile laterale.

14. Acum se fac nivelele nr 7 si 9, alcatuite din ramuri mai mici si mai simple (fara ramurici laterale), cu 8, respectiv 6 randuri.Modul de asamblare este asemanator cu cel al nivelelor 1, 3 si 5.


15. Urmeaza varful – format dintr-o ramura din 8 randuri, care are inserate la baza (randul 1) 2 module pe lateral, pentru a-i da o forma mai dragata.

16. Acestea sunt toate nivelele bradului:

17. Pentru asamblare, se ia un bat de lemn(eu folosesc de frigaruie) si se introduce intr-o radiera (eu am folosit o bucata de polistiren si pare ca bradul sta in zapada).

18. Se adauga nivelul numarul 1 (cercul cel mai mare):

19. Se adauga nivelul intermediar, nr 2:

20. Se adauga nivelul nr 3:

21. Se adauga nivelul intermediar 4 si apoi nivelul nr 5:

22. Se adauga nivelul intermediar 6 si apoi nivelul nr 7:

23. Se adauga nivelul intermediar 8 si apoi nivelul nr 9 (cel mai mic cerc).

24. Se adauga varful. Daca batul este prea lung si exista distanta intre varf si ultimul nivel al bradului, batul se poate rupe (taia) pana se potriveste.

Acesta este rezultatul final:

Subscribe