10.33

Tutorial - Brad Golden Venture

Diposting oleh Agus Sudrajat |


Preiau aici tutorialul pe care l-am tradus de pe blogul rusesc: http://stranamasterov.ru/technics/module_fir , tutorial ce explica cum se face un brad de Craciun Golden Venture.
Diagrama de la modulul de Golden Venture se gaseste aici: http://cridiana-origami.blogspot.com/2009/12/golden-venture.html

Bradutul se compune din mai multe ramuri care se imbina cate 5 pentru a forma cate un nivel. Sunt 9 nivele (5 mari, 4 mici) + varful.

1. La un brad intra 637 de module. Pentru un efect mai mare, este recomandat sa se foloseasca hartie de 2 culori diferite, si anume: 391 de module verde inchis si 246 de module verde deschis.

2. Se incepe cu ramurile de la baza bradului. Se iau 2 module (latura cea mai lunga trebuie sa fie in sus), si se insereaza un colt de la fiecare modul in cel mai apropiat buzunar al unui al 3-lea modul.

3. Acesta este rezultatul: pe primul rand sunt 2 module, pe randul numarul 2 este un modul.

4. Urmeaza randul numarul 3: se insereaza colturile modulului de pe randul 2 in cate un buzunar de la 2 module noi. Colturile se insereaza in buzunarele cele mai apropiate.

5. Se continua constructia ramurei, randurile impare continand 2 module, iar cele pare continand un modul.
Se fac 12 randuri folosind module verde inchis si inca 2 randuri folosind module verde deschis. Cand toate piesele au fost imbinate, se insista pe imbinarea pieselor, pana cand acestea nu aluneca din imbinare.

6. O ramura mare este alcatuita dintr-o ramura centrala si 2 ramurele laterale. Cele 2 ramurici laterale sunt alcatuite din 5 randuri, 3 verde inchis, 2 verde deschis, de data aceasta randurile impare avand un modul, iar randurile pare avand cate 2 module.

7. Aceste 2 ramurici laterale se prind de ramura mare, prin inserarea modului de la baza ramuricii in “acul” de pe randul 4 al ramurei mari.

8. Se fac 5 astfel de ramuri, fiecare fiind compusa din 35 de module. Pentru imbinarea lor, se ia un modul si se insereaza in buzunarele cele mai apropiate, cate un colt in cate un buzunar al unei ramuri mari.

9. Se repeta acest lucru pentru toate cele 5 ramuri, ultimul modul unind ramura nr 5 cu ramura nr 1. Se formeaza un cerc ce alcatuieste primul nivel al bradului.

10. Se face un nivel intermediar (nr 2), care va fi inserat intre 2 nivele mari ale bradului. Acest nivel este alcatuit din 7 module de verde deschis pe rand, si are 2 randuri. Acesta este modul de imbinare:

11. Se inchide cercul. Va fi nevoie de 4 astfel de nivele.

12. Pentru urmatorul nivel, ramurile sunt mai mici – 12 randuri (10 verde inchis, 2 verde deschis) ramura centrala, 3 randuri ramurile secundare (verde deschis).


13. Din 5 ramuri de felul acesta, asamblate in forma de cerc, se formeaza nivelul 3. Pentru nivelul 5 se fac 5 ramuri de cate 10 randuri pe ramura centrala si cate 3 pentru ramurile laterale.

14. Acum se fac nivelele nr 7 si 9, alcatuite din ramuri mai mici si mai simple (fara ramurici laterale), cu 8, respectiv 6 randuri.Modul de asamblare este asemanator cu cel al nivelelor 1, 3 si 5.


15. Urmeaza varful – format dintr-o ramura din 8 randuri, care are inserate la baza (randul 1) 2 module pe lateral, pentru a-i da o forma mai dragata.

16. Acestea sunt toate nivelele bradului:

17. Pentru asamblare, se ia un bat de lemn(eu folosesc de frigaruie) si se introduce intr-o radiera (eu am folosit o bucata de polistiren si pare ca bradul sta in zapada).

18. Se adauga nivelul numarul 1 (cercul cel mai mare):

19. Se adauga nivelul intermediar, nr 2:

20. Se adauga nivelul nr 3:

21. Se adauga nivelul intermediar 4 si apoi nivelul nr 5:

22. Se adauga nivelul intermediar 6 si apoi nivelul nr 7:

23. Se adauga nivelul intermediar 8 si apoi nivelul nr 9 (cel mai mic cerc).

24. Se adauga varful. Daca batul este prea lung si exista distanta intre varf si ultimul nivel al bradului, batul se poate rupe (taia) pana se potriveste.

Acesta este rezultatul final:

0 komentar:

Posting Komentar

Subscribe