Revin cu poze de la expozitia de arta si cultura japoneza de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca din cadrul festivalului "Zilele Culturii Nippone", organizat în colaborare cu Cercul "Prietenii Japoniei" si cu scoala "David Prodan".

Minodora Buta - secretara Cercului "Prietenii Japoniei" vorbind la deshiderea expozitiei:


Corul de copii ai scolii "David Prodan", interpretand cantece japoneze:


Diana si Alina - prezentand lucrarile de origami din cadrul expozitiei. Modelele expuse au fost cu predilectie din categoriile golden venture, kusudama si oribana:


Origami:Paper Craft:
Etegami- felicitari pictate:
Kimono:


Obi (Brauri):


Sarubobo (pui de maimuta) - talisman reprezentand o silueta umana fara trasaturi faciale. Traditional, aceste figurine erau facute de bunice pentru nepotii lor pe post de jucarii, si pentru fetele lor ca amulete norocoase pentru casatorie.
Aceste figurine fac parte din categoria chirimen - papusele confectionate din resturi de material ramase de la kimonouri. Nimic nu se pierde, totul se refoloseste (mai ales hartia):


Papusele din lemn:


Evantaie:Daruma - papusi care te ajuta sa iti indeplinesti o dorinta. Cand cumperi sau fabrici aceasta papusa, ochii ei nu au pupile desenate. Pupila dreapta se deseneaza dupa ce ti-ai pus dorinta, si cea stanga dupa ce ti s-a indeplinit. Pana cand ti se indeplineste dorinta, papusa trebuie sa stea intr-un loc inalt din casa:

0 komentar:

Posting Komentar

Subscribe