08.47

Tutorial Daphne Odora

Diposting oleh Agus Sudrajat |


Cred ca majoritatea persoanelor care au facut kusudame au inceput cu Morning Glory. Eu am inceput cu Daphne Odora un model creat de Mio Tsugawa inspirata fiind de cateva poze vazute pe un blog argentinian cu ceva timp in urma. Diagrama am vazut-o pe site-ul lui Mio  - Atelier Puupuu, care intre timp s-a schimbat in asa masura incat nu am reusit sa o mai gasesc cand am avut nevoie de ea. Asa ca, m-am gandit la un tutorial despre acest model inainte sa uit de tot pasii.

Asadar, aveti nevoie de 43-44 patrate de hartie (de preferinta cu latura de 7.5 cm), ac si ata si un foarfece. Modelul original era alcatuit din 40 de bucati si iese bine si asa, dar dupa un timp hartia se aseaza si apar goluri in kusudama, asa ca recomand folosirea a inca 3-4 module in plus cu toate ca va fi un pic mai grea asamblarea.

Pentru un modul, se porneste de la forma de baza waterbomb:

Se continua cu (la pasul 16 se repeta pasii 1-15 pentru celelalte 3 laturi):
Asa arata un modul aproape gata:
Ultimul pas din realizarea unui modul este deschiderea petalelor (formate pe indoitura de la pasul 14):
Dupa ce ati terminat de impaturit toate modulele acestea trebuie asamblate. Asamblarea se face prin coasere. Aici voi prezenta metoda mea de coasere pe care o folosesc dintr-o usoara comoditate. Asadar, se impart modulele in 3 gramezi aproximativ egale.
Din prima gramada, se insira toate modulele-floricica pe ata, prinzandu-se de codite.
Se innoada ata formandu-se un cerc - primul cerc care va fi bine strans.
Folosind aceeasi ata, se adauga modulele din a doua gramada, formand al doilea cerc. Acesta se va strange cu grija si apoi se innoada ata. Deja modelul incepe sa capete o forma sferica.
Se adauga modulele din ultima gramada - a treia, tot pe aceeasi ata. Aceasta parte este cea mai dificila, deoarece trebuie avut grija ca modelul sa aiba forma de sfera mai ales cand se adauga ultimele module. Atentie atunci cand innodati ata la final puteti sa impingeti cu grija modulele un pic il lateral pentru a face nodul si apoi sa le aranjati la loc. Apoi se taie ata ramasa in surplus. 
Asa arata modelul finalizat:

0 komentar:

Posting Komentar

Subscribe