04.08

Si povestea continua

Diposting oleh Agus Sudrajat |


A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti, un monstru mare si rau (inspirat de Kurlikins). Acesta traia singur pe un taram intunecat si se plicitsea de moarte. Asa ca, mare ii fu mirarea intr-o buna zi, cand se trezi din somn si vazu zburand spre castelul sau un stol de fluturi colorati. Fluturii poposira in curtea sa si se transformara in stelute norocoase. Fu captivat de frumusetea lor, nu mai vazuse atatea culori stranse la un loc.

 

Se duse la ele si le ura bine venit. Din vorba in vorba - caci stelutele erau tare guralive - afla toata povestea lor. Atunci cand s-a destramat curcubeul, stelutele s-au transformat in fluturi si s-au raspandit in cele patru zari, aducand bucurie si lumina pe chipurile oamenilor. Dar nu au putut sta mult despartite unele de celelalte, si cu dor in inimi incepura sa isi caute drumul inapoi. Asa fericite au fost cand s-au intalnit ca si-au jurat ca nu se vor mai desparti si ca, de acum inainte, vor calatori impreuna ca sa vada lumea. 
Monstrul mare si rau se gandi ca i-ar place sa aiba si el un curcubeu care sa-i mai lumineze taramul si incerca sa le convinga sa ramana la curtea sa.Stelutele refuzara politicos, fusesera prea mult timp in captivitate si nu mai aveau rabdare sa stea intr-un singur loc. Bine, bine, spuse monstrul mare si rau, si in gand ii incolti o idee. Asteptati un pic aici, caci vreau sa va pregatesc ceva pentru drum - spuse acesta, si stelutele asteptara cuminti sa vada darul. 


Monstrul mare si rau se intoarse cu o plasa de prins fluturi si pana sa se dezmeticeasca stelutele o arunca peste ele. Mare ii fu supararea cand vazu ca nu reusise sa le prinda pe toate. Ramasesera afara stelutele galbene, portocalii si rosii. Se gandi sa incerce sa le prinda si pe acelea, numai ca, speriate, acestea incepura sa se agite si isi luara zborul, transformandu-se in fluturi. Asta e, isi zise monstrul mare si rau, si se intoarse la castel resemnat ca prinsese mai mult de jumatate din prada.



0 komentar:

Posting Komentar

Subscribe