13.35

Tutorial Twirl Rose

Diposting oleh Agus Sudrajat |Twirl Rose, inventat de Krystyna Burczyk, este un model curler alcatuit din 30 de module. Modulele se asambleaza prin imbinare, nefiind necesara lipirea sau coaserea lor (ca la alte modele modulare).

Pentru realizarea lui aveti nevoie de 30 de patrate de hartie, o scobitoare sau un betisor subtire si de multa rabdare la asamblare (mai ales daca este vorba de primul model de acest fel pe care-l incercati).

Un modul: se porneste de la un patrat pliat pe diagonala. Se aduc varfurile de la baza triunghiului format catre varful triunghiului, latura dreapta spre fata, latura stanga spre spate. Se desfac pe rand si se rasucesc ca in poza de mai jos. La final, se rasuceste si varful triunghiului (cele 2 foi suprapuse pliindu-se una spre fata si una spre spate).

Modulul finalizat (sunt necesare 30 de bucati, eu am folosit 10 bucati albastre si 20 galbene pentru acest model):

Asamblarea modelului se face pe baza sistemului 5 cu 3.
Pentru inceput se iau 5 module si se prind intre ele (tot prin rasucire) ca in poza de mai jos:

Asa sa format primul rand (prima floare) de 5 petale. Acum, la fiecare 2 petale se cupleaza a 3-a petala, astfel incat sa se formeze 5 grupuri de cate 3 petale.
Fiecare grup de 3 petale va avea 2 flori adiacente care trebuie completate astfel incat sa obtinem 5 petale pe floare. Fiecare floare va primi 2 module noi.
Se intoarce modelul. Formand cele 5 grupuri cu 5 petale fiecare, vom avea pentru fiecare intersectie intre flori cate 2 petale interconectate. Intre fiecare grup de cate 2 petale interconectate trebuie sa se mai adauge un modul, pentru a forma grupuri de 3.  Prin formarea grupurilor de 3 vor apare 5 flori incomplete (fiecare avand cate 4 petale):
Daca lucrurile au decurs cum trebuie, in momentul de fata mai trebuie sa aveti 5 module de asamblat.
Aceste module se prind cate unul la fiecare floare de 4 petale. Cele 5 module se vor interconecta intre ele pentru a forma ultima floare din model.
Modelul final:

0 komentar:

Posting Komentar

Subscribe